Sencillo
Rápido
Donde estés

Grup de Dolçaines Rebuig

La colla Rebuig d’Alcoi es forma a la fi de 1995 a partir d’uns quants amics que estudiaven a la Societat Musical “Apolo”, sent en Abril de 1996 quan la colla ix per primera vegada al carrer a l’Entrà Cristiana amb la Filà Navarros.

Al llarg d’aquest anys el grup ha participat en passacarrers, cercaviles, correfocs, cavalcades, romeries, entrades de Moros i Cristians (tant a Alcoi com a la resta del Pais Valencià) i des del 2003, moment que entrem a formar part de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, pel fet que l’Aplec de la Federació es va celebrar a la nostra ciutat, es estrany l’any en el qual no hem participat.

Des que el grup es va fundar, l’objectiu del nostre grup és la preservació del patrimoni cultural tradicional, a més de la dignificació i reconeixement del nostre instrument, i en aquest camí hem treballat, participant en actes per consolidar la imatge de la dolçaina com un instrument necessari i suficient com qualsevol. Per exemple, el Nadal i les festes de Moros i Cristians ja no poden ser entesos sense la musica popular i els sons de les xirimites i els tabals.

L’escola, un dels elements sobre el que es construeix la Colla, té un nombre d’alumnes que asseguren la perpetuació dels costums i tradicions. Evidentment impartim dolçaina i percussió, però també ens hem obert a altres instruments com el sac de gemecs, la tarota, la percussió àrab i, fins i tot, impartim dansa àrab, sense descuidar la secció de la colla d’instruments de banda. Tota una organització per tal d’acollir quasi qualsevol inquietud musical.