Sencillo
Rápido
Donde estés

Mostra de Cine i Drets Humans 2018.

Sala Unesco Alcoydesde 01 Feb 2018 20:00 hasta 25 feb 2018 22:00

Descarregar programa PDF: Tríptic Mostra cinema 2018

Dies 1, 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25 de febrer

TEMA 1 -Dret a tenir una vida digna: renda bàsica vital

Declaració de Drets humans:
Article 22: Tota persona té dret a la satisfacció dels drets econòmics, socials i culturals indispensables per a la seua dignitat.
Article 25: Tota persona té dret a un nivell de vida que li assegurela salut i el benestar especialment quant a alimentació, vestit, habitatge, assistència mèdica i als serveis socials necessaris.

Taula rodona: dijous 1 de febrer a les 19.30 hores. Sala UNESCO.
A càrrec de Fernando Patón, membre del col·lectiu Marea roja Alacant-15M-Baladre, integrat en l’Assemblea per la Renda Bàsica al País Valencià i Ana Belén Montero, responsable de Política Social de CCOO del País Valencià.
Moderadora: Sandra Obiols, professora de Sociologia de la Universitat de València.
Pel·lícula: diumenge 4 de febrer a les 19 hores. Sala UNESCO
Projectarem la pel·lícula “Renta-bàsica” (2017) del director: Christian Tod.
Sinopsis: Renda bàsica garantida si o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre la idea radical que està de nou en l’agenda social: treballaríem si ens pagaren només per existir?

TEMA 2 -Laïcitat i llibertat de consciència

Declaració dels Drets Humans:
Article 18: Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió. Aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió o de creença.
Article 19: Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió de les seues idees i creences per qualsevol mitjà.
Article 26: Tota persona té dret a l’educació. L’educació promourà la cooperació, la tolerància i l’amistat entre els grups ètnics i religiosos.

Conferència: dijous 8 de febrer a les 19.30 hores. Sala UNESCO.
A càrrec de Raquel Ortiz, docent d’ensenyament secundari, coordinadora de València laica i membre de la junta directiva d’ Europa Laica.
Marc Cabanilles, President de l’Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors (Avall); brigadista en Nicaragua, El Salvador i Cuba; ha treballat en el camps de refugiats siris, afganesos, cubans, palestins i sahrauís.
Pel·lícula: diumenge 11 de febrer a les 19 hores. Sala UNESCO
Projectarem la pel·lícula “Iranien” (2014) del director MehranTamdon.
Sinopsis: Quatre invitats àrabs parlen de com instaurar en Iran una societat plural. Mentre les dones desapareixen a l’interior de l’habitatge, els homes parlen de la societat secular, del vel, de l’avortament, de la llibertat de premsa,…

TEMA 3 -Dret a la llibertat d’opinió i expressió. On situem el límit?

Declaració dels Drets Humans:
Article 19: Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions.
Article 12: Ningú no serà objecte d’intromissions arbitràries en la seua vida privada, la seua família, el seu domicili ni atacs al seu honor i reputació.

Conferència: dijous 15 de febrer a les 19.30 hores. Sala UNESCO
A càrrec de Josep Vicent Verdú Gisbert, advocat.
Pel·lícula: diumenge 18 de febrer a les 19 hores. Sala UNESCO
Projectarem la pel·lícula Nightcrawler(2014) del director Dan Gilroy.
Sinopsis: Després de vorer un accident, un jove sense feina, descobreix que el periodisme criminalista es una forma fàcil de guanyar diners. El seu treball consisteix en aplegar el primer al lloc d’un crim o un accident, fotografiar-lo i vendre les imatges al que millor paga.

TEMA 4-Dret a un consumisme responsable. Era DÉTOX “Consumisme, creixement i decreixement”

Declaració dels Drets Humans:
Article 22: Tota persona, com a membre de la societat, té dret a obtenir la satisfacció dels drets econòmics, socials i culturals.
Article 25: Tota persona té dret a un nivell de vida que li assegurela salut i el benestar.

Conferència: dijous 22 de febrer a les 19.30 hores.
“La era Détox”, a càrrec de Pau Miró, Professor de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Politècnica de València-Campus d’Alcoi.
Pel·lícula: diumenge 25 de febrer a les 19 hores. Sala UNESCO.
Projectarem el documental “Comprar, tirar, comprar. L’obsolescència programada d’una boleta”.
Sinopsis: L’obsolescència programada, es a dir, la reducció deliberada de la vida d’un producte per incrementar el seu consum.
Enguany commemorem el 50 aniversari del Club d’Amics de la UNESCO. Va ser en octubre de 1968 quan un grup d’alcoians amb ànsia de democràcia varen aconseguir, després d’alguns intents infructuosos iniciats en 1966, fundar una delegació del Club d’Amics de la UNESCO d’Alacant en Alcoi. I va ser l’única manera d’iniciar aquest camí fins que en 1977 es vam independitzar. Actualment som el tercer Club d’Amics de la UNESCO més antic de l’estat espanyol darrere de Barcelona i Madrid. I per celebrar-ho estem preparant una sèrie d’activitats entre les quals tenim la Mostra de Cinema i Drets Humans 2018. La mostra d’enguany també tracta temes d’actualitat i de reflexió a través de conferències, taules rodones, documentals i pel·lícules. Tractarem temes polèmics com la renda bàsica universal, els límits de la llibertat d’expressió, la lliure elecció de creences, i les noves tendències consumistes dirigides cap al minimalisme i la simplicitat. Seguim treballant en la busca d’un món millor per a que els Drets Humans i dels Pobles siguenuna realitat i no un llistat de propòsits desatesos.
Esperem tindre-los entre els participants en aquestes jornades d’assistència lliure. Si vostès ho consideren, i per una mòdica quantitat al semestre poden associar-se, aconseguint una sèrie d’avantatges que els informariemadequadament.